Pozicioniranje sajta na Google pretrazivacu

GOOGLE OPTIMIZACIJA - postavljanje web sajta visoko u rezultatima na Google
Optimizacija sajta ili kratko: SEO (eng. search engine optimization) je skup marketing aktivnosti na internetu koje se preduzimaju u cilju pronalazenja nacina da se web sajt bolje pozicionira na internet pretrazivacima kao sto je naravno, najpoznatiji pretrazivac Google.

Samim tim sajt je u mogucnosti da prenese poruku svojim ciljanim posetiocima, koji inace ne bi ni znali da takav sajt, odnosno ponuda, postoji.

Optimizaciju sajta je potrebno prepustiti ekspertima koje se iskljucivo tim (SEO) poslom i bave. Neki SEO/web marketing eksperti su i specijalizovani za konkretne oblasti, naprimer Hotel marketing, apartmani, real estate industrija, itd...

Search engine optimization

Marketing za Internet, Google pozicije

SEO kampanju smo počeli analizom web sajta uz pomoć Google analitike, tražeći najbolje kombinacije ključnih reči koje bi donele više posetilaca sajtu Infograd.rs Izdvajamo ključne reči na koje je vredelo fokusirati se: „mapa Beograda“„mapa grada“ „digitalna mapa grada“ „informator Beograda“ „mapa ulica Beograda“ „besplatna mapa grada“ „interaktivna online mapa Beograda“ itd.

U tom smislu koristili smo popularne društvene mreže (SOCIAL MEDIA NETWORKS) u kategorijama Blogging, Community, Design i Information. Jedna od najpopularnijih mreža - You Tube mreža, veoma viralna i moćna vrsta marketinga, zgodna za sve digitalne platforme i omiljena kod korisnika. Za veoma kratko vreme smo kreirali:
1.YouTube kanal i optimizovali ga
2.10 video zapisa na YouTube-u
3.Broj pregleda je dostigao broj od preko 700 poseta
Video sadržaje smo pripremali duže vreme, i u toku prve dve nedelje od datuma kreiranja kanala (23.novembar 2011) i prvih video sadržaja, oni su postigli odlične pozicije na prvoj strani Google pretrage i čak prve pozicije na YouTube pretrazi (za neke ključne reči kao što su: „elektronska mapa grada“, „mapa Beograda“ itd.)
Video sadržaje YouTube-a smo takođe delili putem drugih društvenih mreža (Facebook, Twitter) Infograd profila ali i preko profila prijateljskih sajtova. Linkovi postavljani u okviru opisa svakog YouTube video sadržaja s obzirom na veliki broj pregleda trebalo bi da dovedu do veće posećenosti sajta Infograd.rs Bitno je naglasiti i to da smo linkove ka sajtu postavljali i sa profila firmi i kompanija koje su tematski bliske brendu Infograd, kao što su agencije i kompanije koje se bave turizmom, apartmanskim smeštajem u Beogradu, selidbama, transportom robe, itd.

Drugo veoma važno polje rada obuhvata SOCIAL MEDIA/Microbloging
Ovde naglašavamo značajnu ulogu Twitter-a i Plurk-a u izgradnji svakog brenda. Twitter profil je u roku od samo par dana od dana kreiranja dosegao približno 400 posetilaca. Twitter profil je vrlo često pridodat i kao ikonica mnogim drugim profilima kreiranim za infograd, i to nije slučaj samo sa Twitter-om, sve društvene mreže su izuzetno dobro povezane a ne izolovane. Možemo doneti zaključak da oni praktično čine produžetak – nastavak jedni drugih. A to znači total marketing na svim dostupnim kanalima, ta celokupna blogsfera je dakle ekstenzija websajta. Linkovi sa blogova su takođe veoma korisni, i zato smo ih napravili više.

SOCIAL MEDIA/Design
Možda neočekivano, ali društvene mreže na temu dizajna Aviary i Flickr su davali nekad odlične rezultate u Google pretrazi za prave ključne reči. U rezultatima oni zauzimaju nejveći deo prve strane. Nalaze se na najboljim pozicijama na prvoj Google-ovoj strani. Dobre rezultate je dala i mreža Posterous.com A napomenućemo i veliku ulogu Google Profil PAGE stranice, koja se nalazi među rezultatima na samom vrhu u pretrazi.

SEO expert near Belgrade

Digital Marketing Strategist Video Marketing, Belgrade Serbia

Takodje agencija Total Dizajn se bavi izradom kvalitetnih sajtova, logo dizajn resenja, dizajn ambalaze, i mnoge druge stvari iz oblasti dizajna i marketinga:

Zašto iznajmiti apartman u Beogradu umesto hostela ili hotela?
Naši apartmani se nalaze u Beogradu, u centralnim delovima grada, udaljeni su nekoliko minuta od glavnih znamenitosti i najživljih delova Beograda...

Web Marketing specijalno krojen za apartmane i hotel industriju...

Web Marketing je relativno novi pojam. Ipak to je oblast koja postaje sve interesantnija svima koji imaju potrebe da ponude svoje usluge, proizvode ili ideje na internetu. Za izbegavanje web marketing tehnika i strategije zaista nema valjanog opravdanja, web ili online marketing - to je jednostavno izbor buducnosti. Optimizacija sajta - Total Dizajn agencija. Agencija za web marketing i SEO Beograd, Srbija

Optimizacija slika, optimizacija video i drugih sadrzaja...

seo optimizacija beograd

U SEO optimizaciji sajta moguce je iskoristiti svaki segment, svaki detalj vaseg sajta, pa pri tom mislimo na optimizaciju slika, optimizacija video sadrzaja je isto bitna, a o pisanju za web (odnosno za Google) je vec dosta bilo govora i vrapci vec znaju poslovicu : " Sadrzaj je Kralj". Gore na slici vidimo da se koristi i ostavljanje komentara, pozitivni komentari i reakcije (reviews) od strane posetilaca mogu biti jasan signal za Google o tome koliko vredi jedan sajt za korisnike. To se nece menjati u buducnosti, interakcija izmedju korisnika i sadrzaja ce biti sve bolja, svi na neki nacin glasaju ii svojim ponasanjem biraju sadrzaj koji ce im se prikazivati.

Sta je SEO? kako SEO moze da pomogne vasem sajtu ili portalu, pa cak i blogu? Sta je SEO - pozicioniranje na Google kako dobiti bolje pozicije na internet pretrazivacima kao sto su Google, Yahoo, Bing...

Link Marketing i SEO optimizacija - povezivanje (linkovanje) sajtova, povoljna cena usluge link marketinga, seo optimizacije sajta

Pitanja koja se postavljaju kada je potrebno da se povežete sa nekim sajtom
Ulazni linkovi povećavaju vrednost vašeg web sajta u očima Gugla i ostalih pretraživača. Oni takođe pomažu da više ljudi pronađe vaš sajt i sve što imate da ponudite. Svaki ulazni link je za vaš sajt još jedan glas priznanja.

Dakle, jednom kada je link postavljen, posao link marketinga je završen. Ili nije?

Postavljanje linkova ka vašem sajtu je jedan od najizazovnijih delova SEO strategije, ali izgradnja linkova se ne završava sa postavljanjem linka!
U suštini, dobijanje tog linka treba da bude tek prvi korak u dalekosežnom planiranju strategije izgradnje linkova. Pogledajte dalje savete o SEO linkovanju:

Kako se radi uspesno pozicioniranje sajta na Google?

Kako biti prvi na Google? kako postici bolje pozicije putem SEO optimizacije?
Sta je WEB MARKETING? Koje sve tehnike marketinga za web postoje danas?

Mi imamo odgovore na sva ta pitanja.

LOGO DIZAJN I izrada knjige standarda Beograd Srbija Total Dizajn SEO Studio

SEO limo marketing

Optimizacija web sajta SEO Beograd Srbija, search engine optimization Serbia web marketing kvalitetan web dizajn i SEO optimizacija po povoljnim cenama

Optimizacija za Google najbolji rezulta, budite na vrhu Google rezultata! SEO optimizacija sajta search engine optimization Beograd Srbija "... There is also a long term effect of natural results done by SEO, you stay long in Google results, long after the SEO work is done.If Your SEO is done for a longer period of time chances are that you will have your site in results for a long long time, if not on first position, about at least on first few results, first page..."

10 razloga zasto je Google kao novi Majkrosoft Kako je Gugl od buntovnika postao gigant?

Kako izabrati pravo ime za sajt? Kako da izaberete pravi domen za vas web sajt?

Optimizacija sajta za prodavnicu bele tehnike, prodaju racunara, servis laptopova, za kupovinu preko interneta (web prodaja/shop) Sajtovi za prodaju i izdavanje nekretnine, apartmana, izdavanje apartmana na kratak rok (Beograd, Novi Sad), web hosting usluge

Marketing u Srbiji danas?

Marketing u Srbiji danas ?

Najinteresantnija oblast marketinga ovde sada nije internet već branding. Brending je ta snaga koja drmusa biznis svet Istočne Evrope.

Zašto? Uzmite u obzir koliko novih kompanija, radnji i produkata kao poplava žele da iskoriste ovo tržište u nastajanju. Gotovo svaki brend je nov, gotovo svaki se bori da bude primećen zajedno sa stotinama isto tako novih takmičara na tržištu.

U Svetlaninom slučaju, banka za koju ona radi, uspela je da prosperira kroz dve runde M&A, koje su selektovale samo 41 od više od sto banaka (a dodatna selekcija još predstoji), putem moći svog brenda. Neuobičajeno, Continental Banka ima odsek za PR-a devet godina, i prepoznavanje imena na tržištu se sada isplaćuje.

Na nesreću, većinu koje sam videla kod drugih kompanija ma kog tipa,sastojala se od varijacije na temu stavi-barbiku-na-sliku. Niko nije objasnio nazovi brend marketerima iz Srbije da je kolač sa sirom nerazlučiva roba, i da nije u dalekoj vezi sa brend-bildingom.

Kako god bilo, u nedelju uveče, tek što nisam uskočila u moj avion za povratak, imala sam brzi poslednji sastanak, ovaj put sa gospodinom Nikolom Orlovićem, nedavno penzionisanim čelnikom ekonomske analize za srpsko Ministarstvo Finansija.

Pitala sam ga šta neki od mojih novih prijatelja koji su pčelari u Somboru, mogu da učine da svoj uskladišteni med iznesu na nova tržišta. (Njihovo lokalno farmersko tržište ne može da primi količinu proizvedenog meda.) Da li da razmišljaju o izvozu? Kako bi to išlo?-pitala sam. Da- savetovao me je (preko prevodioca). -Međutim, prva stvar koju treba da urade je brend prezentacija. Brend je suština za sve.-

Ok, složila sam se, šta dalje?- Internet je veoma moćan za marketing - rekao je.- Da li ste čuli za to?-
Pa da, mislim da jesam.

Digital Marketing

Web ili kako se bolje formulise Digital Marketing U Srbiji je relativno novi pojam. Ima to svoje razloge u nedavnoj proslosti i nasim ekonomskim teskocama i specificnostima razvoja lokanog trzista. Zaista nema opravdanja da nam to bude izgovor i u buducnosti. Digital Marketing je jednostavno voz koji ne treba propustiti.

seo forward

© Copyright 2022 SEO Srbija - Sva prava zadržana